Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Alfatrans Saimaa Lines Arctic Centre
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Suomalaisille Zelenogradin erityistalousalueen konseptisuunnittelu Venäjällä

(Compiler News - 8.4.2007) Yhteenliittymä, jonka muodostavat Evata Finland, KPM Engineering sekä FMC Groupin omistama Pietarissa toimiva suunnitteluyritys FM Stroiprojekt on saanut tehtäväkseen Moskovan alueella sijaitsevan Zelenogradin erityistalousalueen konseptisuunnittelun. Konsortio sai tehtävän voitettuaan Venäjän hankintalainsäädännön mukaisesti järjestetyn kilpailun.

Konseptisuunnitelma sisältää maankäytön ja arkkitehtonisen suunnitelman lisäksi toiminnallisen, teknisen ja taloudellisen tarkastelun. Suunniteltavan, kaupunkimaisesti toteutettavan alueen pinta-ala on yli 300 hehtaaria.

Tilaajan tavoitteena on synnyttää uusi, kansainvälisesti kilpailukykyinen toimintaympäristö sekä paikallisille huippututkimusta kaupallistaville yrityksille että kansainvälisille yrityksille, jotka haluavat toimia lähellä huipputeknologiayrityksiä Venäjän laajoilla markkinoilla.

Zelenogradin kaupungissa toimii jo useita teknologian tutkimuslaitoksia muun muassa elektroniikan, nanoteknologian ja ympäristötekniikan alueilla. Näiden tutkimuslaitosten tulosten hyödyntämiseksi on perustettu yrityshautomo, joka on jo tuottanut useita maailmanlaajuisesti kiinnostavia uusyrityksiä.

Erityistalousalueiden perustamista, toteutusta ja toimintaa valvoo yritysmuotoinen OAO OEZ. Se toimii tilaajana myös Zelenogradin suunnitteluhankkeessa. Venäjällä erityistalousalueita on tähän mennessä päätetty perustaa seitsemän. Niistä kaksi tulee Moskovan alueelle.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.