Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Fazer-konserni hakee kasvua erityisesti
Venäjän leipomotoiminnastaan

(Compiler News - Fazer-konserni laajensi vuonna 2006 toimintaansa yritysostoin Venäjällä, Norjassa ja Latviassa. Yhtymän liikevaihto kasvoi yli miljardiin euroon ja liikevoittoa kertyi yli 40 miljoonaa euroa.

Fazer investoi vuoden aikana 58,1 miljoonaa euroa Fazer Amican yritysostoihin sopimusruokailupuolella Latviassa, Norja ja Venäjällä sekä Fazer Leipomoiden tuotantolinjojen uudistukseen erityisesti Venäjällä. Fazer Amica olikin vuoden päättyessä Baltian johtava ruokailupalveluyritys ja Fazer Leipomot puolestaan Venäjän suurin leipomoalan yritys.

Fazerin leipomotoiminta Venäjällä on kolmen viimeksi kuluneen vuoden aikana kasvanut keskimäärin 39 prosenttia vuodessa ja se muodostaa tällä hetkellä noin 14 prosenttia koko konsernin liikevaihdosta. Fazer-konserni uudistaakin nyt organisaatiorakennetaan ja Venäjän leipomotoiminnasta muodostetaan erillinen toimiala, Fazer Venäjä. Uuden nyt 3 500 henkilöä työllistävän toimialan toimitusjohtajaksi on huhtikuun alusta nimitetty Fazer-konsernin talousjohtaja Harri-Pekka Kaukonen.

”Venäjä on strategiamme mukaisesti yksi tärkeimmistä kasvualueistamme. Tavoitteenamme on kasvaa siellä edelleen sekä yritysostojen että orgaanisen kasvun kautta”, konsernijohtaja Berndt Brunow painottaa.

Myös Fazer Amica lähti viime vuonna Venäjälle. Se osti marraskuussa pietarilaisen Abela Services CIS -ruokailupalveluyrityksen.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset