Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Konsun seminaari Saimaa Terminals
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

OMX osallistuu pk-yrityksille tarkoitetun pörssin perustamiseen Pietarissa

(Compiler News - 28.3.2007) OMX ryhtyy Pietarin pörssin ja riskirahoitusyhtiö RX:n osakkaaksi. Osapuolet aikovat perustaa yhdessä Pietariin uuden kauppapaikan, International Exchange St. Petersburgin. Uusi IXSP-pörssi tarjoaa ensisijaisesti venäläisille pienille ja keskisuurille kasvuyrityksille pääsyn kansainväliseen pääomaan tarvitsematta enää listautua Venäjän ulkopuolella.

Osapuolet omistavat uutta pörssiä operoivasta yhtiöstä kukin kolmanneksen. OMX toimittaa pörssiä varten kaupankäyntialustan ja hintojen välitysjärjestelmän sekä tarjoaa vaadittavaa erityisosaamista.

International Exchange St. Petersburg hyötyy OMX:n kokemuksesta. OMX on integroinut Pohjoismaisen Pörssin ja luonut vaihtoehtoisen markkinapaikan Tanskaan, Ruotsiin, Islantiin ja Suomeen. Se on toimittanut teknologiaa, jota käytettään yli 60 pörssissä yli 50 maassa.

Pietarin Pörssi ylläpitää kauppapaikkoja Pietarissa. Niihin kuuluu Pietarin osakepörssi The St. Petersburg Stock Exchange, joka on kolmanneksi suurin pörssi Venäjällä. Pietarin Pörssi ylläpitää myös IXSP:n toimintaa sekä edistää pörssien paikallistietämystä ja asiantuntemusta Venäjällä.

RX on Venäjälle keskittyvä riskirajoitusyhtiö, jolla on laaja kokemus kansainvälisen ja venäläisen riskipääoman tarjoamisesta pienille ja keskisuurille venäläisyhtiöille. RX:n johdossa on VIS-able International AB:n ja EM Capital Ltd:n perustaja Gunnar Nilsson. Yhtiöön kuuluu myös Björn Lindströmin ja Katre Saardin perustama omaisuudenhoitoyhtiö AlpCot Capital Management Ltd.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.