Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Suuri suomalainen kauppakeskus investointi Moskovan alueelle

(Compiler News - 23.3.2007) Kiinteistösijoitusyhtiö Vicus ja SRV Russia ovat hankkineet Moskovan kaupungin välittömässä läheisyydessä sijaitsevasta Mytischin kaupungista tontin monitoimikauppakeskuksen rakentamista varten. Vicuksen omistusosuus hankkeessa on 75 prosenttia ja SRV:n 25 prosenttia. SRV vastaa kohteen kehittämisestä ja rakentamisesta.

Monitoimikeskus palvelee Mytischin ohella myös Moskovan kaupungin asukkaita. Mytischissä aivan kohteen lähelle on rakenteilla uusia asunalueita noin 80 000 asukkaalle.

Ensimmäisen rakennustyöt alkavat vuoden 2008 alussa ja keskus valmistuu kaupalliseen käyttöön syksyllä 2009. Kahdessa vaiheessa toteutettava kauppa- ja toimistokeskus vastaa kooltaan Helsingin Kampin keskusta. Kohteen kokonaislaajuus on yli 100 000 neliömetriä. Kiinteistöhankkeen kokonaisarvo on yli 100 miljoonaa euroa.

”Moskovan ja ympäristön asukkailla on runsaasti ostovoimaa ja se kasvaa edelleen. Samaan aikaan kauppakeskusten pinta-ala asukasta kohden on eurooppalaiseen tasoon verrattuna alhainen, Vicuksen toimitusjohtaja Juha Mikkonen sanoo.

Vicus Oy on keväällä 2005 toimintansa aloittanut suomalaisomisteinen kiinteistösijoitusyhtiö, joka investoi Venäjän, Ukrainan ja Baltian maiden kiinteistömarkkinoille sekä valmiisiin kohteisiin että kehitysprojekteihin. Sijoituskohteet ovat ensisijaisesti logistiikka-, toimisto- ja kauppakiinteistöjä.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset