Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Raaka-ainepula johtaa Stora Enson Saugan sahan sulkemiseen Virossa

(Compiler News - 7.3.2007) Stora Enso aikoo sulkea Virossa toimivan Saugan sahan ensi kesäkuussa. Syynä on jatkuva raaka-ainepula, joka on nostanut kustannuksia ja johtanut kannattamattomaan liiketoimintaan.

Saugan sahan vuotuinen tekninen tuotantokapasiteetti on 130 000 kuutiota sahattuja puutuotteita, josta 90 000 kuutiota voidaan jatkojalostaa. Sulkemisen jälkeen yhtiö aikoo käyttää osan Saugan koneista muilla sahoillaan siinä määrin kuin se on mahdollista.

”Stora Enson puutuotteiden tuotanto ja liikevaihto Baltian maissa pysyvät pääosin ennallaan myös Saugan sahan sulkemisen jälkeen, sillä asiakkaita palvellaan muilta sahoiltamme”, Stora Enso Timberin johtaja Peter Kickinger kertoo.

Saugan sahalla on 107 työntekijää ja Stora Enso Timber tutkii nyt mahdollisuuksia sisäisiin siirtoihin muun muassa Paikusen, Imaveren ja Näpin sahoille tai Viljandin jatkojalostustehtaalle.

Sahan sulkemisella ei ole merkittävää vaikutusta Stora Enson vuotuiseen liikevaihtoon, mutta sillä odotetaan olevan pieni positiivinen vaikutus konsernin vuoden 2007 liikevoittoon. Stora Enso tekee yhteensä 12 miljoonan euron kertaluonteisen alaskirjauksen ja uudelleenjärjestelyvarauksen tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset