Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Nokian Renkaat käynnistää tehdaslaajennuksen Venäjällä

(Compiler News - 15.2.2007) Nokian Renkaat on päättänyt käynnistää Venäjällä toimivan Vsevolozhskin tehtaan laajennuksen. Kapasiteetin lisäämisellä pyritään tehtaan tuotantomäärä yli kaksinkertaistamaan.

Nykyisen, kapasiteeliltaan neljän miljoonan renkaan tehtaan yhteyteen rakennetaan 32 500 neliömetrin suuruinen laajennusosa, joka mahdollistaa tuotantomäärän nostamisen noin 10 miljoonaan renkaaseen vuoteen 2011 mennessä.

Rakennustyöt aloitetaan maanrakennustöiden osalta tänä keväänä ja laajennuksen on määrä valmistua maaliskuussa 2008. Kone- ja laiteasennukset käynnistetään helmikuussa 2008. Vuosille 2007-2010 ajoittuva kokonaisinvestointi on suuruudeltaan noin 195 miljoonaa euroa, josta 66 miljoonaa euroa kohdistuu vuodelle 2008.

Tehtaalla valmistetaan Nokian-merkkisiä henkilöautojen kesä- ja talvirenkaita. Tuonto alkoi kesäkkä 2005 ja tehdasta laajennettiin vuonna 2006, jolloin valmistuivat sekoitusosasto ja varasto. Tuotannossa toimii kaksi linjaa, kolmas on asennus- ja käynnistysvaiheessa ja neljännen linjan asennus alkaa tulevana kesänä. Tehtaaseen oli viime vuoden loppuun mennessä investoitu yhteensä 137 miljoonaa euroa.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.