Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Ruukki Constructionille neljäs rakennusmateriaalitehdas Ukrainaan

(Compiler News - 4.2.2007) Ruukki Construction aloittaa keväällä uuden tehtaansa rakennustyöt Ukrainassa. Metalliin pohjautuvia rakennusmateriaaleja valmistava tehdas tulee 30 kilometriä Kiovasta länteen.

Noin 15 miljoonaa euroa maksava tuotantolaitos on pinta-alaltaan 13 000 neliömetriä. Tehtaan tuotanto-ohjelmassa ovat vesikatteet, kantavat profiilit, verhousprofiilit sekä sandwich-elementit. Tehtaan tuotanto on tarkoitus käynnistää keväällä 2008 ja sen henkilöstötarve on noin 130 työntekijää.

Tehtaan tuotteet palvelevat Ukrainan kasvavaa kaupallisen ja teollisen rakentamisen markkinaa. Vesikattoprofiilien lisääntyvä paikallinen tuotanto vahvistaa myös Ruukin johtavaa asemaa asuntojen vesikattojen toimittajana.

Ruukilla on Ukrainassa kolme tuotantolaitosta. Rakennustuotteita valmistetaan Kiovassa ja Dnepropetrovskissa. Vuonna 2006 ostettu maalipinnoituslinja sijaitsee puolestaan Antratsytissä. Uusi tehdas toimii valmistuttuaan tiiviissä yhteistyössä Antratsytin tuotannon sekä Ruukin hiljattain Venäjällä ostaman teräsrunkovalmistaja Ventallin kanssa.

Kyiv Postin mukaan Ruukki Construction ilmoitti tammikuun lopulla Kiovassa pidetyssä tiedotustilaisuudessa liiketoimintoryhmän päässeen viime vuonna Ukrainassa 30-35 miljoonan euron suuruiseen liikevaihtoon, mikä oli noin 40 prosenttia parempi kuin liikevaihto vuonna 2005.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset