Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Nissan yhdistää Baltian autokaupan yhdeksi maaorganisaatioksi

(Compiler News - 2.2.2007) Nissanin maahantuonti- ja markkinointiorganisaatio Nissan Nordic Europe laajentaa toimintaansa huhtikuun alusta lähtien Viroon, Latviaan ja Liettuaan. Samalla entisen maahantuojan Nissan Balti AS:n suurin omistaja Fakto AS jatkaa toimintaansa alueen suurimpana Nissan-jälleenmyyjänä 60 prosentin myyntivolyymillaan neljässä Baltian jälleenmyyntipisteessään.

Nissan-automallien maahantuontia on viimeisen 15 vuoden ajan hoitanut itsenäinen Nissan Balti AS. Nyt Nissan Nordic Europe Oy ottaa kokonaisvastuun merkin maahantuonnista ja markkinoinnista. Uudelleenjärjestely on osa Nissanin strategiaa rakentaa Eurooppaan alueellisia liiketoimintayksikköjä.

Baltian maista muodostetaan yhtenäinen yksikkö, joka on tasaveroinen Nissan Nordic Europen muiden maaorganisaatioiden, eli Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan kanssa. Baltian toimintoja johdetaan Virosta ja Nissanin jälleenmyyjäverkosto säilyy pääosin ennallaan.

Entinen maahantuoja Nissan Balti myi viime vuonna Nissan-autoja Baltian maissa 2 399 kappaletta, mikä oli 30 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Autojen myyntimäärästä puolet tuli Virosta ja toinen puoli jakautui tasan Latvian ja Liettuan kesken. Nissan ilmoittaa Baltian alueen keskimääräiseksi markkinaosuudekseen 3,5 prosenttia.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset