Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Neste Oil myy Riian lentopolttoaineliiketoiminnan Statoilille

(Compiler News - 1.2.2007) Neste Oil luopuu Riian kansainvälisen lentokentän lentopolttoaineliiketoiminnasta ja keskittyy kehittämään ilmailuun liittyviä toimintojaan Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Neste Oil on tehnyt sopimuksen Riian liiketoiminnan myynnistä Statoilille. Neste Latvijan ja Latvija Statoilin välinen kauppa sisältää lentopolttoaineiden toimittamiseen, varastointiin ja markkinointiin liittyvän omaisuuden, sopimukset ja henkilökunnan. Myös Riian lentokentällä sijaitseva varastosäiliö kuuluu kauppaan. Kaupan toteutuminen vaatii vielä Latvian kilpailuviraston hyväksynnän.

Liiketoiminnasta luopuminen on osa Neste Oilin strategiaa keskittyä ydinliiketoimintoihinsa. Riian lentokenttä on ollut ainut Suomen ulkopuolella sijaitseva kenttä, jossa Neste Oil on myynyt lentopolttoaineita.

Latviassa Neste Oil jatkaa öljytuotteiden jälleenmyyntiliiketoimintaa, johon kuuluu Neste A24 -asemaverkoston laajentaminen, öljytuotteiden ja voiteluaineiden tukkumyynti sekä terminaalitoiminnot. Yhtiöllä on Latviassa 38 Neste A24 -asemaa ja se on maan toiseksi suurin polttoaineen jälleenmyyjä.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset