Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Suomen ja Venäjän väliset liikennesuoritteet
kasvoivat hiukan vuonna 2006

(Compiler News - 19.1.2007) Liikennesuoritteiden määrä kasvoi viime vuonna Suomen ja Venäjän rajatullitoimipaikoilla Kuusamoa lukuunottamatta, ilmenee Tullin juuri valmistuneista tilastoista.

Rajanylityspaikoista suosituin oli Vaalimaa. Sen kautta kulki viime vuonna Venäjälle 205 548 kuorma-autoa, 398 255 henkilöautoa ja 7 888 linja-autoa. Ajoneuvoissa matkusti Suomesta Venäjälle 1,24 miljoonaa matkustajaa. Tavaraa kulki Vaalimaalta Venäjän suuntaan 2,4 miljoonaa tonnia, josta transitoliikenteen osuus oli 2,1 miljoonaa tonnia.

Vaalimaa oli käytetyin kauttakulkureitti myös Venäjältä Suomeen suuntautuvassa liikenteessä. Kuorma-autoja saapui tänne 231 644, henkilöautoja 393 468 ja linja-autoja 8 533 kappaletta. Matkustajia Venäjän suunnasta saapui 1,4 miljoonaa.

Tavarantuonnin tonnimäärissä ykkössijalla oli junaliikenteen rajanylityspaikka Vainikkala, jonka kautta tuotiin Venäjältä Suomeen 5,97 miljoonaa tonnia tavaraa. Toiseksi käytetyin paikka oli Vartius, jossa rajan ylitti 5,27 miljoonaa rahtitonnia. LIsäksi junalla tuli runsaasti tavaraa myös Imatralle ja Niiralaan.

Kuusamossa suoritteet nousivat vielä vuonna 2005 muun muassa maansiirtokuljetusten ja rakennustarvikkeiden viennin vuoksi. Kuljetusten tuntuva vähentyminen näkyy nyt vuoden 2006 tilastossa. Tulevaisuus näyttää, tuleeko Kuusamo-Suoperän rajanylityspaikan kautta kulkemaan rahti- ja matkailijaliikennettä odotuksia vastaavia määriä.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset