Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

L&T rakentaa kierrätyslaitoksen Moskovan lääniin

(Compiler News - 15.1.2007) Lassila & Tikanoja rakentaa 120 kilometriä Moskovasta pohjoiseen sijaitsevaan Dubnaan kierrätysmateriaalien tuotantolaitoksen. Rakentaminen aloitetaan tulevana keväänä ja laitos valmistuu vuoden 2008 alkupuolella. Investoinnin suuruus on noin kaksi miljoonaa euroa.

L&T:n uuden laitoksen tavoitteena on vähentää tuntuvasti Dubnan talousalueella kaatopaikoille sijoitettavan jätteen määrää ja nostaa huomattavasti jätemateriaalien hyötykäyttöastetta. Laitoksen kapasiteetti on 30 000 tonnia vuodessa.

Dubnan tuotantolaitos vastaanottaa yritystoiminnassa syntyviä jätemateriaaleja sekä erilliskerättyjä hyötyjakeita kuten paperia, kartonkia, muovia ja metallia. Eri jakeet lajitellaan ja paalataan, minkä jälkeen ne toimitetaan teollisuudelle raaka-aineeksi.

”Kierrätysmateriaalien tuotantolaitoksemme edustaa tämän hetken parasta tekniikkaa. Se muuttaa jätemateriaalien käsittelyn teolliseksi prosessiksi”, L&T Ympäristöpalveluiden Venäjän johtaja Pertti Tammivuori toteaa.

L&T on toiminut Moskovan läänissä sijaitsevassa Dubnan kaupungissa vuodesta 2005 lähtien. Jätteiden keräykseen ja kuljetukseen painottunutta toimintaa laajennetaan Dubnan lähikuntiin vielä tänä vuonna.

”Dubnan toimintamalli, jossa keräys, kuljetus ja käsittely muodostavat yhden kokonaisuuden, on tarkoitus laajentaa myös muualle Moskovan lääniin, Tammivuori kertoo.

Ripeän talouskasvun ja kulutuksen lisääntymisen myötä jäteongelma pahenee nopeasti Venäjällä. Eniten paineita on suurissa kaupungeissa, kuten Moskovassa ja Pietarissa. Jätemääriä kasvattaa muun muassa runsas kertakäyttöpakkausten määrä kulutustavaroiden kaupassa.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset