Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Suomi ja Kazakstan uusivat investointisopimuksensa

(Compiler News - 11.1.2007) Suomi ja Kazakstan allekirjoittivat tiistaina maiden välisen uuden investointisopimuksen. Voimaan tullessaan sopimus korvaa edellisen vuonna 1998 solmitun sopimuksen.

Sopimuksen allekirjoittivat Kazakstanin pääkaupungissa Astanassa ulkomaankauppaministeri Paula Lehtomäki ja kauppa- ja teollisuusministeri Vladimir Sergeevich Shkolnik.

Uusi sopimus huomioi investointien kohteluun ja suojaan liitettävät keskeiset periaatteet. Se on suomalaisten investointien edistämisen ja Kazakstanin taloudellisen potentiaalin hyödyntämisen kannalta huomattavasti parempi kuin vanha sopimus.

Erityisen tärkeää on, että sopimuksen myötä suomalaisten tekemille sijoituksille taataan Kazakstanissa vähintään yhtä hyvä kohtelu kuin maan omien tai muiden maiden sijoittajien tekemille investoinneille.

Samalla kun sopimuksella pyritään edistämään suomalaisia sijoituksia Kazakstaniin, toivotaan sen myös lisäävän kazakstanilaisten sijoittajien kiinnostusta Suomessa avautuvia investointimahdollisuuksia kohtaan.

Suomella on voimassa olevat sijoitusten edistämistä ja suojaamista koskevat sopimukset 52 maan kanssa. Keski-Aasian alueen maista voimassa oleva tai valmiiksi neuvoteltu sopimus Suomella on Armenian, Azerbaidzanin, Georgian, Kirgisian. Moldovan, Turkmenistanin ja Uzbekistanin kanssa.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset