Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Konsun seminaari
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Finprolle uusi Keski-Aasian vientikeskus Kazakstaniin

(Compiler News - 8.1.2007) Finpro avaa keskiviikkona vientikeskuksen Almatyssa Kazakstanissa. Keskus tarjoaa konsultointipalveluja sekä Kazakstanin markkinoille pyrkiville että siellä jo toimiville suomalaisyrityksille.

” Kaspianmeren ja Kiinan välissä sijaitseva Kazakstan on kiistaton ykkönen niin sanottujen stan-maiden joukossa ja IVY-maista toiseksi suurin öljyntuottaja Venäjän jälkeen” Finpron Venäjän vientikeskuksen päällikkö Tarja Päivärinne perustelee.

Kazakstan toimiikin monille ulkomaisille yrityksille porttina muihin Keski-Aasian maihin, kuten Uzbekistaniin, Kirgistaniin, Tadzhikistaniin sekä Turkmenistaniin. Finpron Kazakstanin keskuksen konsultointipalvelut ulottuvat myös näille markkina-alueille.

Kazakstanin bruttokansantuote kasvaa 10 prosentin vuosivauhtia. Talouskasvua tukevat ennen kaikkea suuret öljytulot, mutta myös rakennustoiminnan vilkkaus sekä tuotannon voimistuminen useilla jalostavan teollisuuden sektoreilla. Tärkeä kasvutekijä ovat myös investoinnit, jotka lisääntyvät kaksinumeroiseen tahtiin.

Energiasektorin ohella vahvoja toimialoja ovat metalliteollisuus, elektroniikkateollisuus, kemian- ja petrokemian teollisuus, maatalousteknologia, elintarviketeknologia, rakentaminen sekä kuljetustoiminta ja logistiikkapalvelut.

Vientikeskuksen sijaintipaikka Almaty on kaupallisen toiminnan keskus Kazakstanissa. Almatysta on hyvät lentoyhteydet maan pääkaupunkiin Astanaan.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset