Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

Karelia-Upofloor aloittaa parkettituotannon Venäjällä

(Compiler News - 28.12.2006) Vuoden vaihteessa nimensä Karelia-Upoflooriksi muuttava Karelia Yhtymä on hankkinut omistukseensa venäläisen OOO Focus Woodin koko osakekannan. Focus Wood omistaa uuden, lähes valmiin parkettitehdaskiinteistön Malojarolavetsissä, joka sijaitsee Kalugan alueella noin 150 kilometriä Moskovasta lounaaseen. Kauppa tehtiin Focus Woodin omistavan Puncher Investment Limitedin kanssa.

Focus Woodin tavoitteena on aloittaa korkealaatuisten kolmikerrosparkettien tuotanto vuoden 2007 kolmannella neljänneksellä. Tämä edellyttää kiinteistön rakennustöiden loppuunsaattamisen sekä parkettitehtaan tuotantokoneiden ja laitteiden asennuksen ja käyttöönoton.

Tehtaan koneet ja laitteet edustavat uusinta parkettituotannossa käytettävää teknologiaa ja pääosa niistä on jo tilattu. Varsinainen asennustyö alkaa ensi helmikuussa. Parkettituotannon vuosittainen kapasiteetti on tarkoitus nostaa vuoteen 2008 mennessä noin 2,5 miljoonaan neliömetriin. Investointien kokonaisarvo vuosien 2006-2008 aikana on noin 45-60 miljoonaa euroa.

Tuotantolaitosinvestoinnilla sekä siihen liittyvällä myyntiorganisaatiolla Karelia-Upofloorin tavoitteena on vahvistaa markkinajohtaja-asemaansa Venäjällä ja sen lähialueilla. Samalla yhtiö varmistaa Venäjälle perustettavalla hankintaorganisaatiolla laadukkaiden puuraaka-aineiden saantia Suomen tehtaille.

Venäjällä rakentaminen kasvaa vuosittain noin 20-25 prosenttia ja kasvun odotetaan jatkuvan vahvana myös lähivuosina. Venäjällä on pitkät perinteet puulattioilla sekä parketeilla ja niiden kysyntä lisääntyy selvästi uudis- ja korjausrakentamisen vaikutuksesta. Karelia-Upofloor-konsernin tuotemerkit Karelia ja Upofloor ovat varsin tunnettuja Venäjällä.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.