Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

Fortum investoi sähkö- ja lämpövoimalaan Puolassa

(Compiler News - 14.12.2006) Fortum investoi uuteen sähkön ja lämmön yhteistuotantolaitokseen Czestochowan kaupungissa Puolassa. Investoinnin arvo on noin 95 miljoonaa euroa. Voimalaitoksen on suunniteltu valmistuvan tuotantokäyttöön vuoden 2009 loppuun mennessä.

Rakennettava voimalaitos käyttää polttoaineinaan hiiltä ja biopolttoaineita. Biopolttoaineiden osuus voi nousta jopa 30 prosenttiin käytetyistä polttoaineista. Voimalaitoksen lämmöntuotantotehoksi tulee noin 120 megawattia ja sähkötehoksi noin 64 megawattia.

Voimalaitos korvaa vanhenevia kattiloita ja lämmön ostoa ulkopuolisilta toimittajilta. Siirtyminen sähkön ja lämmön tuotantoon parantaa tuntuvasti energiantuotannon tehokkuutta verrattuna aiempaan erilliseen lämmöntuotantoon.

”Kun ostimme Fortum Czestochowan sitouduimme investoimaan kaupungin energiantuotannon kehittämiseen. Nyt päätetty investointi kehittää ympäristömyönteistä energiantuotantoa ja on myös kuluttajille eduksi”, Fortum Heatin Puolan-toiminnoista vastaava johtaja Zdzislaw Olejczyk kertoo.

Rakennettavan voimalaitoksen käytöstä huolehtii Fortum Czestochowa S.A. Yritys on yksi Fortumin neljästä Puolassa toimivasta lämpöyhtiöstä.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.