Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

EU ja Venäjä sopivat kiinteämmästä energiayhteistyöstä

(Compiler News - 11.12.2006) Eu ja Venäjä ovat päättäneet tehostaa energiayhteustyötään Euroopan unionin ja Venäjän pysyvän kumppanuusneuvoston PPC:n kokouksessa Moskovassa. Keskustelussa korostuivat luottamuksen ja avoimuuden kehittäminen sekä yhteistyö myös investoinneissa ja teknologiassa.

Kokouksen isäntänä toimi Venäjän energiaministeri Viktor Hristenko ja EU:n puolelta kokoukseen osallistuivat ministerineuvoston edustajana kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen, Euroopan komission edustajana energiakomissaari Andris Piebalgs sekä tulevan puheenjohtajamaan Saksan edustajana valtiosihteeri Joachim Würmeling.

Kokouksen tarkoitus oli toisaalta pohjustaa EU:n ja Venäjän välisen energiayhteistyön jatkoa sekä toisaalta käsitellä asiantuntijatyöryhmien suosituksia investoinneista, infrastruktuurista, kaupasta ja energiatehokkuudesta. Energiatehokkuudessa yhteistyöllä on arvioitu päästävän säästöön, joka vastaa 400 miljoonaa öljytonnia vuoteen 2020 mennessä.

Ministerit Pekkarinen ja Hristenko keskustelivat kokouksen yhteydessä myös erikseen Suomen ja Venäjän kahdenvälisistä energiakysymyksistä ja energiayhteistyöstä, kuten merikaapelihankkeesta Venäjän ja Suomen välillä.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.