Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

SKAL vaatii Venäjältä tulevan liikenteen rajoittamista

(Compiler News - 9.11.2006) Kuljetus ja logistiikka-aloja edustava SKAL ei löydä suurempia etuja siitä, että Vaalimaan rekkajonotilanteen osaratkaisuna ajoneuvot pakotetaan käyttämään myös muita reittejä Venäjän rajan ylitykseen.

SKAL:in toimitusjohtaja Seppo Sainio muistuttaakin, että perimmäinen ongelma on Suomeen tulevien venäläisten rekka-autojen suuri määrä. Etenkin huonojen keliolosuhteiden aikana on tärkeää, ettei Suomen puolelle päästetä suurempaa määrää autoja, kuin mitä täältä on mahdollista saada takaisin rajan yli.

Näin voidaan välttää kymmenien kilometrien jonot rajanylityspaikoilla. Lisäksi Suomeen tuleville venäläisille rekoille tulisi SKAL:in mielestä asettaa päivämaksu.

Sainio painottaa myös, että mikäli Venäjän tulliin jonottaville rekoille, jotka ovat nykyään lähes kaikki venäläisiä, tarvitaan parkkipaikkoja odottamiseen, on ne rakennettava Suomen tullin jälkeen Venäjän alueelle ja venäläisellä pääomalla. Rekkojen kuljettajat joutuvat odottamaan rajanylityksiä jopa yli kahden vuorokauden ajan.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.