Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

Nordea venäläisen Orgresbankin pääosakkaaksi

(Compiler News - 9.11.2006) Nordea on allekirjoittanut sopimuksen enemmistöosuuden ostamisesta venäläisestä JSB Orgresbankista. Pankki sijoittuu Venäjän 50 suurimman pankin joukkoon ensisijaisella pääomalla mitattuna. Sillä on tällä hetkellä yli 35 konttoria pääosin Moskovan ja Pietarin alueilla.

Kaupassa Nordea ostaa 75,01 prosentin osuuden Orgresbankista 313,7 miljoonan dollarin kauppasummalla. Jäljelle jäävä 24,99 prosentin osuus jaetaan pankin nykyisen osakkeita omistavan ja tehtävässään jatkavan johdon sekä Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankin kesken. EBRD:n odotetaan tekevän Orgresbankiin 43,7 miljoonan dollarin osakesijoituksen

Kaupan osapuolet ovat lisäksi sopineet pankin toissijaiseen pääomaan kirjattavasta 30 miljoonan dollarin lainasta ja sitoutuneet lisäämään pankin pääomaa myös tulevien kasvusuunnitelmien tukemiseksi. Orgresbankin tavoitteena on kasvaa Moskovan ja Pietarin markkinoilla ja se suunnittelee laajentavansa konttoriverkostoaan myös muilla taloudellisesti kehittyneillä alueilla Venäjällä.

Yrityskauppa edellyttää vielä muun muassa viranomaisten hyväksyntää ja se saataneen päätökseen vuoden 2007 ensimmäisellä neljänneksellä.

”Nordea saa sopimuksen kautta jalansijaa Venäjän yritys- ja vähittäismarkkinoilla ja pääsee hyödyntämään Orgresbankin konttoriverkostoa. Pankin strategia ja osaaminen sopivat erittäin hyvin Nordean tavoitteisiin Venäjällä”, Nordean johtaja Tom Ruud sanoo.

Pankki voi nyt laajentaa tuote- ja palveluvalikoimaansa tarjoamalla Nordean tuotteita erityisesti asuntolainoissa ja kulutusluotoissa sekä Private Banking-, cash management- ja verkkopankkipalveluissa sekä pääomamarkkinoilla.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.