Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

Evli ja YIT sopivat kahdesta kiinteistökehityshankkeesta Pietariin

(Compiler News - 3.11.2006) Evlin kiinteistöpääomarahasto EPI Russia ja YIT Lentek ovat tehneet esisopimuksen kahdesta merkittävästä kiinteistöprojektista Pietarissa. Sopimus käsittää yhdeksänkerroksisen toimistorakennuksen rakentamisen Primorskij Prospektille ja logistiikkakeskuksen rakentamisen kaupungin eteläpuolelle Gorelovoon.

Rakennushankkeiden yhteisarvo on noin 100 miljoonaa euroa ja voi tulevat rakennusoikeudet huomioon ottaen nousta jopa 180 miljoonaan euroon. Rakentajana hankkeissa on ZAO YIT Lentek.

Pietarin pohjoisosaan nousevan toimistorakennuksen odotetaan valmistuvan vuoden 2007 loppuun mennessä. Kohteeseen valmistuu A-luokan toimistotilaa yhteensä 10 130 neliömetriä. YIT vuokraa toimistorakennuksesta kymmenen vuoden sopimuksella EPI Russialta noin puolet ja loput tilat tarjotaan vuokramarkkinoilla.

Gorelovoon rakennettava logistiikkakeskus sijaitsee lentokentän ja kehätien läheisyydessä, hyvien yhteyksien varrella Tallinnan ja Moskovan suuntaan. Hankkeen kokonaislaajuus on 75 000 neliömetriä, josta ensin valmistuu 35 000 neliötä. Ensimmäisen rakennuksen odotetaan valmistuvan jo syksyllä 2007 ja ensimmäinen vaihe on kokonaisuudessaan valmis vuoden 2008 alkupuolella. Lisäksi EPI Russialla on ensimmäisen vaiheen jälkeen oikeus laajentaa keskusta noin 100 000 neliömetrillä.

EPI Russia pyrkii tuomaan rakennusalan toimijoiden kanssa erityisesti Pietariin länsimaisten yritysten kaipaamia moderneja toimitiloja. Viimeaikainen rakentaminen Pietarissa on keskittynyt kaupan myymälätilojen ympärille ja logististen tilojen tarjonta on jäänyt tästä kasvusta selvästi jälkeen.

”Nykyisessä markkinatilanteessa tulemme todennäköisesti keskittymään logistiikka- ja toimistokiinteistöihin myös jatkossa”, Evli Property Investmentsin toimitusjohtaja Petteri Nurminen päättelee.

Kesäkuussa 2006 perustettu EPI Russia I Ky on Suomen ensimmäinen Venäjälle sijoittava kiinteistöpääomarahasto ja yksi harvoista vain Venäjän kiinteistömarkkinoihin keskittyvistä rahastoista maailmanlaajuisestikin. Rahaston sijoitusstrategiana on ostaa ja kehittää toimitilakiinteistöjä Pietarin ja Moskovan alueilla.

Rahaston tavoitteena on muodostaa 300-400 miljoonan euron kiinteistösalkku. Evli Property Investments ja rahaston kiinteistösalkunhoitaja Catella Property Oy ovat perustaneet hallinnointiyhtiö EPI Russia Partners I Oy:n hallinnoimaan rahastoa. Ankkurisijoittajina rahastossa ovat Varma ja Kuntien Eläkevakuutus.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.