Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

RT:n ja Sitran arvio:Suomen rakennusala voisi kolminkertaistaa Venäjän-bisneksensä

(Compiler News - 28.11.2006) Venäjällä rakentamisen arvo kasvaa yli kymmenen prosentin vuosivauhdilla ja rakennustarvikkeiden markkinat vieläkin nopeammin. Tämä tarjoaa hyviä mahdollisuuksia myös suomalaiselle rakennusteollisuudelle, todettiin Sitran ja Rakennusteollisuus RT:n laatiman rakennusalamme Venäjä-strategian julkistamistilaisuudessa.

Suomalaisen rakennustoiminnan vuosiarvo Venäjällä on nyt noin 1,3 miljardia euroa, mutta se voidaan strategiasuunnitelman mukaan kasvattaa viidessä vuodessa ainakin 4,5 miljardin euron suuruiseksi.

Rakennusliikkeiden ja rakennustuoteteollisuuden toiminnan ohella uutta kasvua Venäjällä luovat nyt myös kiinteistösijoittajat ja rakennusalan palveluiden tuottajat. Tärkeitä tulokkaita rakennusklusterissa ovatkin suoria toimitilasijoituksia Venäjälle tekevät yritykset. Institutionaalisten sijoittajiemme liikkeellelähtö Venäjällä yhdessä kiinteistösijoittajien kanssa antaa uusia mahdollisuuksia korkeatasoiseen rakentamisosaamiseen.

Venäjä on suomalaisille voimakkaasti kehittyvä markkina. Pelkästään Pietarin alue on useimmille yrityksille riittävän suuri markkina liiketoiminnan käynnistämiseksi. Luoteis-Venäjän lisäksi myös Keski-Venäjä ja Ural ovat aktiivisen rakentamisen alueita.

Strategiaraportin mukaan Venäjän rakennusmarkkinoilla on tilaa myös alan pienille ja keskisuurille yrityksille. Ne voisivat saada vetoapua ainakin toiminnan alkuvaiheessa suurilta kotimaisilta yrityksiltä.

Venäjän rakennusalan kasvualueet ovat omarahoitteinen asuntorakentaminen, liikerakentaminen ja infrastruktuurirakentaminen. Suomalaisilla on kaikkiin näihin tarvittavaa kilpailukykyä, erityisosaamista ja teknologiaa. Menestyminen edellyttää kuitenkin tehokasta markkinointia ja yhteistyötä koko arvoketjun kanssa. Yhteistyötä olisi kehitettävä myös venäläisten rakennusalan yritysten kanssa.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.