Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

Finnair saamassa tuntuvan edun Venäjän ylilentomaksujen alenemisesta

(Compiler News - 24.11.2006) EU ja Venäjä ovat päässeet yhteisymmärrykseen Venäjän ylilentomaksusta, joka koostuvat lennonjohtopalveluihin liittyvästä navigaatiomaksusta ja ylimääräisestä Siperian lentoväylien käyttömaksuista. Nyt aikaan saatu osasopimus koskee ylimääräisiä väylämaksuja.

”Tämä on yhtiöllemme erittäin myönteinen uutinen, koska uskomme sopimuksen osaltaan alentavan Aasian-liikenteemme kustannuksia ensi vuosikymmenellä pitkälti yli kymmenellä miljoonalla eurolla vuodessa”. Finnairin kansainvälisten suhteiden johtaja Kari Koli toteaa.

Finnair maksaa nykyisellään lähes 30 miljoonaa euroa vuodessa ylilentomaksuja Venäjälle. Näistä selvästi yli puolet koostuu ylimääräisistä väylämaksuista käytettäessä Siperian lentoväyliä Japanin- ja Kiinan-lennoilla. Thaimaan ja Intian lennoista maksetaan ainoastaan kansainvälisen käytännön mukaiset navigaatiomaksut.

Finnairilla on tällä hetkellä yli 30 lentoa viikossa Kiinaan ja Japaniin. Se arvioi Aasian-liikenteensä kasvavan lähivuosina yli 20 prosentin vuosivauhtia. Yhtiö odottaakin saavansa ylilentomaksujen alenemisesta suhteellisesti suuremman edun kuin mitä useimmat eurooppalaiset lentoyhtiöt tulevat saamaan. marraskuun loppuun saakka.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.