Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

Keskuskauppakamari:
Venäläisyritysten kasvuodotukset korkealla

(Compiler News - 2.11.2006) Venäläiset yritykset odottavat Venäjän talouden tilan paranevan edelleen ensi vuonna. Suurinta optimismi on yksityisellä palvelusektorilla. Hyvien toimintaolojen jatkumiseen uskotaan erityisesti Moskovassa, mutta myös luoteisvenäläiset yritykset odottavat talouskasvun jatkuvan nykyiseen tahtiin.

Venäjän talous on tänä vuonna kehittynyt odotettua myönteisemmin. Saman suuntauksen odotetaan jatkuvan sekä koko taloudessa että yritystoiminnan piirissä.

”Kasvun vaikutukset leviävät Moskovasta ja Pietarista yhä laajemmalle ja etenkin Luoteis-Venäjälle”, Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Kari Jalas toteaa.

Selvä enemmistö Keskuskauppakamarin Venäjän business-barometriin osallistuneista yrityksistä odottaa liikevaihtonsa kasvavan edelleen ripeästi vuonna 2007. Palvelualoilla ennakoidaan liikevaihdon kasvavan nopeammin kuin kertaakaan 2000-luvulla.

Myös yritysten investointihalukkuus on hyvällä tasolla, joskin yritykset arvelevat investointien kasvuvauhdin hieman hidastuvan ensi vuonna. Eniten investointialttiutta löytyy nyt metalliteollisuudesta ja yli 50 työntekijää työllistävistä yrityksistä.

Barometrin mukaan venäläiset yritykset ovat varautuneet tuntuvaan lisätyövoiman tarpeeseen. Rahoitusalalla ja metalliteollisuudessa henkilöstön kasvattamista pidetään erityisen todennäköisenä.

Business-barometri kuvaa Venäjän talouden ja toimialojen kehitystä sekä näkymiä. Taloustutkimuksen Pietarin tytäryhtiö haastatteli tällä kertaa 1 165 yritysjohtajaa elo-syyskuussa. Barometriä on julkaistu vuodesta 1999 lähtien. Aluksi selvityskohteena oli Luoteis-Venäjä, mutta nyt raportti kattaa myös Moskovan. drugstoreketjun myymälässä.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.