Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

VR ja Venäjän rautatieyhtiö RZD perustivat kaksi yhteisyritystä

(Compiler News - 24.11.2006) VR Osakeyhtiö ja Venäjän rautatieyhtiö RZD ovat perustaneet yhteisen kalustoyhtiön Helsingin ja Pietarin välistä nopeaa junaliikennettä varten. Samalla VR ja RZD:n tytäryhtiö Transcontainer ovat perustaneet myyntiyhtiön konttikuljetusten markkinointia varten.

Kalustoyhtiö Oy Karelian Trains Ltd hankkii Helsinki-Pietari-liikenteen edellyttämät nopeat junat ja kunnossapitopalvelut. VR ja RZD omistavat yhtiön puoliksi ja sen kotipaikka on Helsinki.

Uuden kaluston lisäksi Pietarin-yhteyden nopeuttaminen vaatii ratainvestointeja kummassakin maassa ja myös kaikkien rajamuodollisuuksien siirtämistä liikkuvaan junaan. Projektin tavoitteena on Helsingin ja Pietarin välisen matka-ajan lyhentäminen lähivuosina nykyisestä vähän yli viidestä tunnista kolmeen tuntiin.

VR:n ja Transcontainerin puoliksi omistama Oy TransContainer Scandinavia markkinoi konttikuljetuksia Venäjälle, muihin IVY-maihin ja myös esimerkiksi Kiinaan ja Koreaan. Lisäksi yhtiö aikoo tehostaa Helsingin ja Moskovan välillä liikennöivän konttijunan markkinointia. Myös tämän yhtiön kotipaikka on Helsinki.

Viime vuonna Suomen ja Venäjän välillä tehtiin 267 000 junamatkaa, mikä oli kuusi prosenttia enemmän kuin vuonna 2004. Tänä vuonna matkustusmäärän odotetaan kasvavan vähintään 15 prosenttia.

Kontteja Suomen ja Venäjän välisessä rautatieliikenteessä kuljetettiin viime vuonna 125 000 TEU-konttiyksikön verran. Konteista 80 prosenttia kulki Suomen ja Kaukoidän välillä.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.