Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

Fortum osakkaaksi liettualaiseen Kleipedos Energijaan

(Compiler News - 22.11.2006) Fortum on ostanut 4,9 prosentin vähemmistöosuuden liettualaisesta AB Klaipedos Energijasta. Osakkeet myi Fortumille VNG-Erdgascommerz GmbH. Kauppa tukee Fortumin lämpöliiketoiminnan kasvattamista Liettuassa.

Klaipedos Energija tuottaa ja jakelee kaukolämpöä Klaipedan kaupungin ja Gargzain alueen asukkaille sekä paikalliselle teollisuudelle. Lämpöyhtiöstä 75 prosentin enemmistöosuuden omistaa Klaipedan kaupunki. Yhtiön lämmön myynti on noin 0,9 terrawattituntia ja sähkön myynti noin 20 gigawattituntia. Klaipedos Energijan liikevaihto on noin 27 miljoonaa euroa.

Kleipedan kaupungissa on 200 000 asukasta ja sen on Liettuan kolmanneksi suurin kaupunki. Se on yksi maan nopeimmin kasvavista kaupungeista ja sen satama on toiseksi suurin koko Baltiassa.

Fortum omistaa entuudestaan Liettuassa UAB Fortum Heat Lietuvan, joka tuottaa ja jakelee kaukolämpöä kahden tytäryhtiönsä kautta Svenciniun ja Joniskon alueilla. Tuotannossa käytettään pääasiassa biopolttoaineita ja maakaasua. Fortum omistaa lisäksi UAB Fortum Ekosiluman, joka tuottaa ja myy biopolttoaineita.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.