Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

Polttoainejakelija St1 avasi ensimmäisen Puolan-asemansa Katowicessa

(Compiler News - 28.10.2006) Suomalainen polttoaineiden jakeluyhtiö St1 avasi perjantaina ensimmäisen asemansa Katowicen lähelle. Itsepalveluasemat ovat Puolassa melko uusi ilmiö, mutta St1 odottaa niiden lisäävän suosiotaan samaan tapaan kuin muillakin markkina-alueilla. Yhtiön tavoitteena onkin rakentaa koko maan kattava ketju.

Ennen St1:n ensimmäisen aseman avaamista Neste-ketju oli ainoa automaattikonseptilla toimiva jakeluyhtiö Puolassa. Markkinoilla on kuitenkin runsaasti tilaa uusille toimijoille, sillä polttonesteiden kysyntä kasvaa kaiken aikaa. Väkilukuun suhteutettuna bensiinin ja dieselin kulutus on vielä alhainen, esimerkiksi vain neljännes Ruotsiin verrattuna.

St1 tulee tarjoamaan puolalaisille edullisempia hintoja sekä helppoja ja nopeita tankkauspalveluita. Yksi St1:n kilpailueduista on ohut kulurakenne. Ulkomaiden eli Ruotsin ja jatkossa myös Puolan asemia ylläpidetään Helsingistä käsin yhtiön omalla Stream-toiminnanohjausjärjestelmällä. Näin liiketoiminta on mahdollista saada kannattavaksi jo siinä vaiheessa kun asemien verkosto on vielä harva.

Vuonna 1997 perustettu St1 on yksityinen energia-alan yhtiö, jonka toiminta koostuu pääosin polttoaineiden myynnistä yhteensä yli 300 asemalla Suomessa ja Ruotsissa. Yhtiö aloitti kansainvälistymisensä jo ensimmäisenä toimintavuotenaan avaamalla kymmeniä asemia Ruotsissa.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.