Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

Atria rakentaa Pietariin tuotantolaitoksen ja logistiikkakeskuksen

(Compiler News - 25.10.2006) Atria Yhtymän hallitus on hyväksynyt laajan investointiohjelman logistiikkakeskuksen ja uuden lihavalmistetehtaan rakentamiseksi Venäjälle. Uudet laitokset rakennetaan Pietarin alueelle ja ne valmistuvat vuoden 2008 loppuun mennessä. Investointien arvo on noin 70 miljoonaa euroa.

Venäjällä Atrian myynti ja tulos ovat kehittyneet myönteisesti. Liikevoitto oli elo-syyskuussa jo positiivinen, sillä paikallisen yrityksen haltuunottoon liittyviä kustannuksia kohdistui enää heinäkuulle.

Atrian myynti Venäjällä on edelleen kasvanut voimakkaasti. Sen Pit-Productin kokonaismarkkinaosuus Pietarin alueella oli kesä-elokuun aikana 25,7 prosenttia. AC Nielsenin mukaan Pit-Product on Pietarin alueen selvä markkinajohtaja.

Baltiassa Atrian toimintojen uudelleen organisointia on jatkettu. Uudella toimintatavalla haetaan radikaalia parannusta liiketoiminta-ajatteluun, uudistusten läpivientiin ja erityisesti kustannustehokkuuteen. Osana prosessia Atria yhdisti Virossa toimivan AS Valga Lihatööstusin ja liettualaisen UAB Vilniaus Mesan liiketoiminnot yhteiseksi Baltian toiminnoksi syyskuun alusta alkaen.

Kertaluonteiset kulut rasittivat Venäjän tavoin kolmannen vuosineljänneksen tulosta myös Baltiassa. Venäjän ja Baltian yhdistetty liikevaihto oli heinä-syyskuussa 28,2 miljoonaa euroa ja liiketulos 2,0 miljoonaa euroa tappiollinen.

Pietarissa toimivan Pit-Productin palveluksessa on 1 500 työntekijää. Atria ennakoi Venäjän tytäryhtiön yltävän tänä vuonna noin 55 miljoonan euron suuruiseen liikevaihtoon.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.