Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

Fortum kasvattaa omistustaan Pietarin energiayhtiössä

(Compiler News - 11.10.2006) Fortum on ilmoittanut ABN Amro Finance ZAO:lle, että se käyttää oikeutensa ostaa noin 12,5 prosentin osuus Pietarin tuotantoyhtiöstä, OAO St. Petersburg Generating Companysta. Kauppasumma on noin 120 miljoonaa euroa.

Osto-oikeus perustuu ABN Amron ja Fortumin väliseen sopimukseen, jonka mukaan kauppa toteutuu, kun Venäjän kilpailuviranomainen on antanut siihen luvan.

Pietarin tuotantoyhtiö syntyi, kun alueellisen energiayhtiö Lenenergon tuotanto eriytettiin yhtiön muusta liiketoiminnasta osana Venäjän sähköreformia. Uudistusten seuraavana vaiheena Lenenergon ja kahden muun luoteisvenäläisen energiayhtiön, Kolenergon ja Karelenergon, yhtiöitetyt tuotantolaitokset sulautetaan Territorial Generation Company 1 -yhtiöksi (TGC-1).

Kaupan toteutuessa Fortumin osuus Territorial Generation Companyssa nousee runsaaseen 25 prosenttiin, kun aiempi runsas 18 prosentin omistus luetaan mukaan.

Pietarin tuotantoyhtiö vastaa kaupungin ja ympäröivän alueen sähköntuotannosta sekä lämmöntuotannosta ja lämmönjakelusta. Yhtiön sähköntuotannon määrä on noin 12 TWh vuodessa ja lämmöntuotanto noin 25 TWh vuodessa.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.