Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

Ruokakesko luopuu omistuksestaan Rimi Baltic -päivittäistavaraketjussa

(Compiler News - 10.10.2006) Ruotsalainen ICA-konserniin kuuluva ICA Baltic ostaa Ruokakeskon 50 prosentin osuuden Rimi Baltic AB:n osakkeista. Ruokakesko ja ICA Baltic perustivat tasaosuuksin omistetun yhteisyrityksen Rimi Balticin tammikuussa 2005. Yhteisyrityksen tuottamat synergiaedut Keskon muuhun liiketoimintaan ovat kuitenkin osoittautuneet vähäisiksi.

Samalla on sovittu, että Rimi Baltic ostaa Keskon virolaisen tytäryhtiön, Fiesta Real Estate AS:n omistamat, Rimi Balticille vuokratut ruokakauppakiinteistöt Virossa. Osakkeiden kauppahinta on 190 miljoonaa euroa ja kiinteistöjen kauppahinta 50 miljoonaa euroa. Kaupoista ennakoidaan syntyvän Keskolle noin 155 miljoonan euron myyntivoitto. Kauppojen voimaantulo edellyttää yrityskauppaluvan saamisen kilpailuviranomaisilta sekä sopimusten muiden ehtojen täyttymisen.

Kaupassa vapautuvat varat on tarkoitus käyttää Kesko-konsernin kansainvälisen kasvun rahoittamiseen muun muassa Venäjällä sekä kotimaan kauppapaikkainvestointeihin.

Rimi Baltic on Baltian toiseksi suurin ruokakauppayritys liettualaisen VP Marketin jälkeen. Rimi Balticilla on yhteensä 200 kauppaa Virossa, Latviassa ja Liettuassa ja sen palveluksessa on noin 9 000 työntekijää. Yhtiön arvioitu liikevaihto tänä vuonna on noin 970 miljoonaa euroa. Yhtiön liiketulos tammi-kesäkuussa oli kuusi miljoonaa euroa tappiollinen. Puolet yhtiön liikevaihdosta ja liikevoitosta on yhdistetty Ruokakeskon tuloslaskelmaan. Rimi Balticin vaikutus Ruokakeskon koko vuoden 2006 liikevoittoon ilman kertaeriä on vähäinen.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.