Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

Kuusamon uusi kansainvälinen rajanylityspaikka käyttöön

(Compiler News - 5.10.2006) Kuusamon tullin Venäjän puoleinen uusi Suonperän tulli- ja raja-asema avataan tänään torstaina. Suoperä on Suomen ja Venäjän rajalla yhdeksäs kansainvälinen rajanylityspaikka. Tähän asti kulku Kuusamosta Suoperään on ollut sallittu rajanylitysluvalla vain suomalaisille ja venäläisille.

Tilaisuuteen osallistuu arvovaltainen kutsuvierasjoukko sekä Venäjältä että Suomesta. Venäjän tullilaitoksen virkaatekevä johtaja J. V. Generalov ja Suomen tullin pääjohtaja Tapani Erling leikkaavat henkilöliikenteen sulkevan naihan aamupäivällä.

Tulli- ja raja-aseman kansainvälistymisen odotetaan kasvattavan matkustajamäärän moninkertaiseksi, vaikka tie Venäjän puolella onkin vielä melko huonossa kunnossa. Noin 60 kilometrin päässä rajalta on Pääjärvi, joka tarjoaa hienot puitteet luontoturisteille, metsästäjille ja kalastajille.

Kuusamon tullissa työskentelee kymmenen henkilöä. Tulliaseman aukioloaikaa ei ole vielä vahvistettu, mutta venäläiset ovat toivoneet, että asema olisi auki aamukahdeksasta iltakahdeksaan.

Suoperän tulli- ja raja-asema rakennettiin EU:n rajoituksella. Aseman rakennustyöt teki Peab Seicon Oy.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.