Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

KTM:n selvitys:
Viimeistelyä myöten valmiiden asuntojen rakentamiselle olisi Venäjällä kysyntää

(Compiler News - 25.9.2006) Venäjällä rakennusyhtiöt luovuttavat noin 90 prosenttia uusista asunnoista ostajille viimeistelemättöminä. Kauppa- ja teollisuusministeriön teettämän tutkimuksen mukaan suurin syy tähän on asunnonostajien perusteltu epäluulo rakennusyhtiöiden viimeistelytyön laadun suhteen. Viimeistely halutaan tehdä tai teettää itse.

Tutkimuksen mukaan Venäjän kotitalouksissa olisi kuitenkin kysyntää valmiimmille asunnoille, kuin mitä nyt rakennetaan. Varsinkin keskihintaisten asuntoja ostavat olisivat halukkaita ostamaan viimeisteltyjä asuntoja, jos niitä olisi tarjolla.

Tässä avautuu suomalaisille rakentajille lupaava kohderyhmä. Venäjällä on vain ensin rakennettava viimeisteltyjä esimerkkiasuntoja ja -taloja, joilla paikallisten kuluttajien luottamus voitetaan. Tarvitaan siis konkreettista markkinointia tekemällä ja näyttämällä.

Venäjän pankkisektorin kehittyessä ja kyetessä tarjoamaan parempia rahoitusehtoja sekä palveluja mahdollistuu asunnonostajalle myös sisustustöiden rahoitus osana tekeillä olevaa asuntokauppaa.

Venäjän virallisena tavoitteena on kaksinkertaistaa asuntorakentaminen vuoteen 2010 mennessä. Viime vuonna maassa rakennettiin 515 000 asuntoa, joiden yhteenlaskettu asuntopinta-ala oli 43,6 miljoonaa neliömetriä. Asuntojen keskikoko oli 84,7 neliömetriä.

Moskovan ja Moskovan alueen osuus Venäjän asuntorakentamisesta on noin 25 prosenttia. Pietarin asuntomarkkinat ovat kolmanneksi suurimmat. Suomalaisten rakentajien markkinaosuuden odotetaan nousevan nimenomaan lähialueilla. Jo nyt suomalaiset rakennusyritykset urakoivat Venäjällä useita tuhansia asuntoja vuodessa.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.