Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

HK Ruokatalon osakkuusyhtiö ostaa pysähdyksissä olleen Pozmeat-lihatehtaan Puolassa

(Compiler News - 22.9.2006) HK Ruokatalon osaomistama lihanjalostaja Sokolow vahvistaa asemaansa läntisessä Puolassa. Yhtiö ostaa Poznanissa sijaitsevan Pozmeat S.A.:n ja sen vuonna 2001 valmistuneen, tällä hetkellä tyhjillään olevan tehtaan. Pozmeat on ollut selvitystilassa syksystä 2004 lähtien.

Pozmeatin tuotantolaitoksessa on ajanmukainen teurastamo, leikkaamo ja lihanjalostustehdas. Poznanin ympäristössä on merkittävää siantuotantoa tehtaan raaka-ainelähteeksi.

Tuotannon ylösajo käynnistetään loppuvuoden aikana. Yhtiön satavuotinen tuotemerkki on eräs Puolan tunnetuimmista lihavalmistemerkeistä.

Sokolow on Puolan toiseksi suurin lihateollisuusyritys. Sen omistavat yhteisyritys Saturn Nordic Holdingin kautta tasaosuuksin HK Ruokatalo Group ja tanskalainen Danish Crown. Sokolowin päätuotelinjoina ovat tuorelihan, savustettujen lihatuotteiden, lihajalosteiden ja lihasäilykkeiden valmistus.

Pozmeatin ostamisen myötä Sokolow pystyy lisäämään vientikapasiteettiaan Keski-Eurooppaan ja erityisesti lähellä sijaitsevan Berliinin alueelle.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.