Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

Metsäteollisuus:
Suomalaisyhtiöt toimivat Venäjällä paikallisten määräysten mukaisesti

(Compiler News - 19.9.2006) Suomalaiset metsäteollisuusyhtiöt ovat tehneet pitkäjänteistä työtä Venäjältä tuotavan puutavaran alkuperän ja laillisuuden varmistamiseksi. Yritykset noudattavat Venäjän virallisia määräyksiä ja ostavat puuta vain virallisilla asiakirjoilla, Metsäteollisuus ry vakuuttaa.

Puunhankinnan ympäristövaikutusten arviointi on Venäjällä viranomaisten tehtävä. Niiden kuuluu varmistaa, että hakkuulupa annetaan sellaisille hakkuualueille, joille on tehty arviointi. Lupien tarkastus kuuluu luonnonvaraministeriön alaiselle Rosprirodnadzorille.

Ympäristövaikutusten arvioinnin toteutuksessa on kuitenkin aluekohtaisia eroja. Esimerkiksi Leningradin alueella arviointi on metsätalousyrityskohtainen eikä hakkuualuekohtaista ympäristövaikutusten arviointi tarvita. Tämä perustuu paikalliseen sopimukseen viranomaisten kanssa.

Metsäteollisuus ry on myös aloittanut WWF Suomen ja Venäjän kanssa yhteistyön laillisen puunhankinnan edistämiseksi. Osapuolet kannattavat ainoastaan laillisista kohteista tulevan, kestävästi tuotetun puun kansainvälistä kauppaa.

WWF tunnustaa, että Suomen metsäteollisuuden puun alkuperän hallintajärjestelmät ovat yksi tehokkaimmista keinoista tukea laillisen puun hankintaa.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.