Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

Barentsin alueen paikkatiedot verkossa

(Compiler News - 2.9.2006) Vastikään valmistunut Barentsin alueen yhteinen paikkatietokanta on vapaasti kaikkien kiinnostuneiden selattavissa internetissä. Barentsin yhteistyöalue käsittää alueet, jotka sijaitsevat Napapiirin seudulla alkaen lännessä Norjanmereltä ja jatkuen idässä aina Uralvuoristolle. Alue on noin 1,8 miljoonan neliökilometrin laajuinen ja sillä on noin kuusi miljoonaa asukasta.

Venäjällä paikkatiedot kattavat Murmanskin ja Arkangelin alueet sekä Karjalan ja Komin tasavallat. Palvelun käyttäjä voi tarkastella esimerkiksi Venäjän raja-alueen vesistöjä, Murmanskin alueen tiestöä, ikiroudan rajoja, lumipeitettä elokuussa, säteilylähteitä tai suoalueita.

Barentsin paikkatietojen on ajateltu sopivan ainakin viranomaisten suunnittelukäyttöön, pelastustoimeen ja ympäristönsuojeluun, liikenne- ja kuljetusyrityksille, metsäyhtiöille, opetus- ja tutkimuslaitoksille sekä matkailualalle. Tietokannassa olevat maastokartat ovat kunkin maan itse tuottamia ja Barents-hankkeessa yhteensopiviksi muokattuja.

Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa paikkatietojen luomisesta vastasivat kunkin maan karttalaitoksen pohjoiset yksiköt. Venäläistä osapuolta edustivat Moskovassa sijaitseva karttalaitos sekä Barentsin alueen maaresurssikomiteat.

Barentsin alueen yhtenäinen karttatietokanta sekä paikkatiedot sijaitsevat internet-osoitteessa www.gitbarents.fi.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.