Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

Karelia valmistelee parkettituotannon laajentamista Itä-Eurooppaan

(Compiler News - 30.8.2006) Karelia Yhtymä suunnittelee laajentavansa parkettituotantoaan sekä Romaniaan että Venäjälle. Karelia neuvottelee parhaillaan romanialaisen parkettitehtaan hankkimisesta. Tavoitteena on saada neuvottelut päätökseen tämän vuoden loppuun mennessä ja käynnistää tuotanto vuonna 2007.

Romaniassa kohteena oleva tehdas sijaitsee Transsilvaniassa lähellä parkettituotannossa käytettävien puulajien raaka-ainelähteitä, tammi- ja pyökkimetsiä. Tarkoituksena on hyödyntää Romanian puuvaroja myös Suomen parkettituotannossa.

Venäjällä Karelia on tutkinut noin vuoden ajan mahdollisuuksia aloittaa oma kolmikerrosparkettien tuotanto lähivuosina. Vaihtoehtoina ovat joko oman parkettitehtaan perustaminen tai toiminnassa olevan alan tuotantolaitoksen ostaminen.

Venäjän kasvava rakennustuotanto luo kysyntää myös parketille. Maassa on hyvin saatavilla sopivia pintaraaka-aineita parkettien valmistukseen. Venäjä on lisäksi jo nyt tärkeä vientimaa sekä Karelia- että Upofloor -parketeille.

Parkettituotannon suunnitelluilla laajennuksilla ei ole vaikutuksia konsernin Suomen toimintoihin. Itä-Eurooppaan kaavailtujen tuotantolaitosten tuotteilla halutaan ennen kaikkea parantaa yhtymän edellytyksiä myynnin lisäämiseen uusilla markkinoilla.

Karelia Yhtymä Oy on suomalainen perheyhtiö, jonka pääomistajat ovat Hartwallin suku sekä teollisuusneuvos Heikki Väänäsen perhe. Karelian toimitusjohtajana on Markku Rönkkö, joka Olvin toimitusjohtajana ollessaan vei iisalmelaispanimon Baltian maiden markkinoille.

Yhtymän tytäryhtiöt ovat parketteja valmistava FinnWoodFloors Oy ja muovipäällysteitä valmistava Upofloor Oy. Konsernin tuotemerkit ovat Karelia ja Upofloor.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.