Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

Eesti Energia osti suomalaisen sähkön trading-kaupassa toimivan Soliduksen

(Compiler News - 30.8.2006) Viron valtiollinen energiayhtiö Eesti Energia on ostanut sähkön tukkukaupassa toimivan Solidus Oy:n. Kysymyksessä on Eesti Energian ensimmäinen ulkomailla tapahtunut yritysosto.

Osapuolet eivät ilmoita tarkkaa kauppasummaa, mutta se jää alle yhden miljoonan euron. Lopullinen hinta määräytyy Soliduksen rapein seuraavan vuoden tuloksen perusteella.

Solidus on pohjoismaiden sähköpoolin clearing-edustaja. Yritys hallinnoi asiakkaidensa sähköportfolioita sekä tarjoaa konsulttipalveluita ja muita asiantuntijapalveluita sähkömarkkinaoperaatioita ja riskienhallintaa varten.

Soliduksen ostamisen kautta Eesti Energiasta tulee auktorisoitu clearing-edustaja, joka voi toimia Suomessa ja muissa Pohjoismaissa. Virolaiset aikovat myös hyötyä Soliduksen energia-alan kokonaisosaamisesta.

Yrityskaupan jälkeen Solidus jatkaa toimintaansa aikaisempaan tapaan toimitusjohtajansa Jukka-Pekka Häklin johdolla.

Eesti Energian ja Soliduksen yhteistyö alkoi viime toukokuussa, jolloin osapuolet allekirjoittivat sopimuksen Eesti Energian sähkötoimitusten aloittamisesta Suomeen. Sopimus oli valmistautumista Suomen ja Viron välisen merikaapelin avaamaan Pohjoismaiden ja Baltian väliseen sähkönsiirtoon.

Eesti Energia AS on valtionomisteinen energiayhtiö, jonka liikevaihto tilikaudella 2005-2006 oli 534 miljoonaa euroa. Yhtiöllä on 500 000 asiakasta ja sen palveluksessa on yli 9 000 työntekijää.

Viime vuonna perustettu Solidus Oy on Nordic Energy Ltd:n kokonaan omistama tytäryhtiö. Nordic Energyn pääosakkaana on puolestaan Pohjolan Voima.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.