Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

Ramirentilla hurja kasvutahti Itä-Euroopassa

(Compiler News - 16.8.2006) Rakennuskoneiden ja laitteiden vuokraukseen erikoistunut Ramirent Oyj:n liikevaihto kasvoi tammi-kesäkuussa 28,4 prosenttia nousten 221,8 miljoonaan euroon. Konsernin liikevoitto oli 43,9 miljoonaa euroa, tulos ennen veroja 40,1 miljoonaa euroa ja nettotulos 32,0 miljoonaa euroa.

Ramirentin liiketoiminta itäisen Euroopan markkinoilla eli Venäjällä, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Puolassa, Unkarissa, Ukrainassa ja Tshekin tasavallassa kehittyi positiivisesti katsauskaudella. Tällä Ramirent Europe -alueella kokonaisliikevaihto kasvoi vuositasolla 77,1 prosenttia ja oli 36,3 miljoonaa euroa.

Suurin osa itämarkkinoiden kasvusta perustui orgaaniseen kehitykseen. Lisäksi Agentrade-Plusz Kft:n osto sekä Akimak HEK:in ja North Constructionin liiketoimintojen osto kasvattivat toimintaa vuoden ensimmäisen neljänneksen jälkeen.

Ramirent Europen kannattavuus parantui selvästi ensimmäisellä vuosipuoliskolla. Syynä olivat liikevaihdon kasvu sekä kapasiteetin korkea käyttöaste. Yksikön liikevoitto oli 7,2 miljoonaa euroa ja liikevoittomarginaali 19,8 prosenttia.

Konsernin palveluksessa oli katsauskaudella keskimäärin 2 723 työntekijää, joista 841 työskenteli Ramirent Europen toiminnoissa.

Ramirent on Pohjoismaiden sekä Keski- ja Itä-Euroopan johtava rakentamiseen ja teollisuudelle koneita sekä laitteita vuokraava yhtiö. Sillä on yhteensä 284 toimipistettä 12 eri maassa.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.