Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

Lemminkäisen liikevaihdosta lähes kolmannes ulkomailta

(Compiler News - 9.8.2006) Lemminkäinen-konsernin liikevaihto kasvoi ensimmäisellä vuosipuoliskolla 11,5 prosenttia nousten 731,2 miljoonaan euroon. Konsernin liikevoitto oli 18,9 miljoonaa euroa ja tulos ennen veroja 11,6 miljoonaa euroa. Tilauskanta kasvoi 30,6 prosenttia ja oli arvoltaan 1 312,1 miljoonaa euroa.

Lemminkäisen liikevaihdosta 70 prosenttia tuli Suomesta, 13 prosenttia muista Pohjoismaista, 8 prosenttia Itä-Euroopasta, 4,5 prosenttia Baltian maista ja 4,5 prosenttia muista maista. Kansainvälisen toiminnan osuus oli suurinta Päällystys- ja kiviainesryhmässä sekä Lemconissa, joiden liikevaihdosta noin puolet tuli kotimaan ulkopuolelta.

Konserniyhtiöistä Lemcon Oy:n liikevaihto nousi 172,7 miljoonaan euroon, kun viime vuonna vastaavaan aikaan liikevaihto oli 149,3 miljoonaa euroa. Yhtiön liikevaihdosta 40 prosenttia tuli kotimaasta, 31 prosenttia Itä-Euroopasta, 10 prosenttia muista Pohjoismaista, 10 prosenttia Pohjois- ja Etelä-Amerikasta sekä 9 prosenttia muista maista. Kansainvälisen liiketoiminnan osuus liikevaihdosta oli kaikkiaan 102.9 miljoonaa euroa.

Lemconin tulos ennen veroja nousi 6,5 miljoonaan euroon. Yhtiön tilauskanta kasvoi voimakkaasti edellisvuodesta ja oli suuruudeltaan 347,2 miljoonaa euroa. Tästä ulkomaisten tilaus osuus oli 42,3 prosenttia.

Venäjällä teollisuus- ja logistiikkatilojen kysyntä on pysynyt edelleen vilkkaana. Venäjän rinnalla Lemcon tutkii samalla tulevaisuuden liiketoimintamahdollisuuksia muilla kasvavilla Itä-Euroopan alueilla, kuten Ukrainassa ja Romaniassa.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.