Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

Atria menestyi Suomessa ja Ruotsissa - Venäjän ja Baltian toiminta tappiollista

(Compiler News - 26.7.2006) Atria-konsernin liikevaihto kasvoi vuoden ensimmäisellä puoliskolla edelleen voimakkaasti. Suomessa ja Ruotsissa tuloskehitys kääntyi myönteiseen suuntaan. Kokonaisliikevaihto kasvoi tammi-kesäkuussa 11,6 prosenttia ja nousi 523,3 miljoonaan euroon. Liikevoitto oli 11,0 miljoonaa euroa ja tulos ennen veroja 8,9 miljoonaa.

Atrian Venäjän ja Baltian liikevaihto oli tammi-kesäkuussa 48,7 miljoonaa euroa. Näiden markkina-alueiden tulos oli tappiollinen.

Venäjällä itse myynti kehittyi kyllä voimakkaasti kasvaen 41 prosenttia vuoden ensimmäisellä vuosipuoliskolla. Tulos oli kuitenkin tappiollinen, koska sitä rasittivat paikallisen yrityksen haltuunottoon liittyvät kertaluonteiset kustannukset. Tulokseen vaikutti myös liharaaka-aineen hinnannousu, jota ei vielä saatu siirrettyä täysimääräisesti myyntihintoihin.

Atrian Venäjällä toimivan Pit-Productin kokonaismarkkinaosuus Pietarin alueella oli tammi-toukokuun jaksolla 22 prosenttia. Samalla Pit-Product oli Pietarin alueen markkinajohtaja.

Baltian tulostaan Atria luonnehtii epätyydyttäväksi. Baltian liiketoiminnat organisoitiin katsauskaudella uudelleen. Tänä aika käynnistettiin useita uusia kehittämistoimia, joilla liiketoiminnan kannattavuutta tullaan parantamaan.

Atria nimitti Venäjän ja Baltian toiminnoista vastaavaksi johtajaksi MMM Juha Ruoholan kesäkuun alusta alkaen.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.