Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

Wärtsilä toimittaa yksityisesti rahoitetun voimalan Etelä-Venäjälle

(Compiler News - 3.7.2006) Wärtsilä on saanut kaasuvoimalatilauksen Eiskin kaupungista Etelä-Venäjältä. Voimala on ensimmäinen yksityisesti rahoitettu kaupallisella periaatteella toimiva laitos, joka on suunniteltu Venäjän paikallisen energiatuotannon tarpeisiin.

Sähköä ja lämpöä tuottavan voiman teho on 17 megawattia ja se toimitetaan vuonna 2007. Wärtsilän osuus voimalaprojektin laite- ja järjestelmätoimituksista on yli 10 miljoonaa euroa. Hankkeen kokonaiskustannus on noin 16 miljoonaa euroa.

”Venäläisten sijoittajien ja rahoituslaitosten kanssa tehdyn kolmivuotisen valmistelun tuloksena ”EISK TES” -laitos sai tarvittavan rahoituksen kotimaasta”, sanoo myyntijohtaja Harry Lindroos.

Lindroos pitää tätä merkittävänä askeleena Venäjän kunnille, koska se osoittaa, että paikalliseen energiatuotantoon on hankittavissa myös yksityisiä pääomia.

Venäjällä sähkösektorin investoinnit ovat viimeisten 12 vuoden ajan kohdistuneet pääosin sähköverkon ylläpitoon ja suurten voimalaitosten kapasiteetin korvaamiseen uusilla laitoksilla. Pienemmät paikalliset laitokset ovat jääneet rahoituksen ulkopuolelle.

Voimaloiden uudistamisen nopeuttamiseksi Venäjän hallitus suosii nyt yksityisiä energia-alan sijoituksia. Eiskiin rakennettava laitos on konkreettinen osoitus tästä uudesta politiikasta.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.