Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

Uusia vientimahdollisuuksia myös suomalaisille - Venäjä tukee maataloutensa konehankintoja

(Compiler News - 19.6.2006) Oma suurta tuotantopotentiaalia tarjoava maatalous on ensimmäistä kertaa nykyisen Venäjän aikana määritetty yhdeksi neljästä tärkeimmästä kansallisesta kehityskohteesta. Siihen aiotaan suunnata varoja sekä liittovaltion että alueiden budjeteista.

Tämän vuoden alussa käynnistyneen kehitysohjelman keskeisimpiä tavoitteita ovat karjatalouden kehittäminen, maatilojen konekannan uusiminen sekä pientilojen tukeminen.

”Käytännössä tämä tarkoittaa, että Venäjän valtio myöntää maataloudelle tukea muun muassa investointilainojen korkokuluihin sekä kone- ja laitehankintoihin”, Finpron markkina-asiantuntija Seija Spiridovitsh kertoo.

Vaikka tarkoituksena on lisätä maatalouskoneiden omaa tuotantoa, kehitysohjelma mahdollistaa myös ulkomaiset laitehankinnat. Laitekannan parantamiseksi hallitus on poistanut yhdeksäksi kuukaudeksi tuontitullit koneilta, joita ei omassa maassa valmisteta.

”Jo nyt maksukykyiset maatilat ovat suosineet ulkomaisia uusia ja käytettyjä koneita niiden paremman tehon ja toimintavarmuuden vuoksi. Uskon myös suomalaisille yrityksille avautuvan tässä hyviä liiketoimintamahdollisuuksia”, Spiridovitsh arvelee.

Finpron juuri valmistuneen Venäjän maatalous- ja maatalouskonemarkkinoita selvittäneen toimialakatsauksen mukaan maatalouden kehitysohjelma nostaa potentiaalisten ostajien joukkoon myös yksityiset maanviljelijät sekä kotitarvetilat. Nyt myös pienet tilat kykenevät rakentamaan ja modernisoimaan karjanhoitoaan sekä hankkimaan uusia koneita, laitteita ja siitoskarjaa.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.