Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

Tikkurila perustaa saksalaisen kumppanin kanssa yhteisyrityksen Venäjälle

(Compiler News - 14.8.2006) Kemiran maalialan liiketoiminnasta vastaava Tikkurila Oy ja saksalainen Sto AG ovat sopineet perustavansa Moskovaan yhteisyrityksen. Uuden yhtiön nimeksi tulee OOO Sto-Tikkurila ja sen toiminta käynnistetään heti rekisteröinnin ja tarvittavien viranomaishyväksyntöjen jälkeen.

Tikkurilan ja Ston omistusosuus uudessa yhtiössä on 50 prosenttia. Sto-Tikkurilan liikeajatuksena on erilaisten julkisivujen pinnoitejärjestelmien valmistus ja projektimyynti Venäjällä. Julkisivuratkaisujen markkinat ovat kehittymässä nopeasti paikallisen rakennustoiminnan voimakkaan kasvun myötä.

Yhteistyrityksen tuotteet perustuvat Ston teknologiaan ja niitä niitä myydään Ston tuotemerkillä. Markkinoinnissa hyödynnetään Tikkurilan olemassa olevaa infrastruktuuria ja paikallistuntemusta Venäjällä.

Sto AG -konserni on noin 740 miljoonan euron liikevaihdollaan kansainvälisestikin tärkeä rakennusmateriaalien valmistaja. Lämmöneritysjärjestelmissä Sto on johtaja yhtiö koko maailmassa.

Tikkurila on puolestaan johtava maaliyhtiö Pohjois- ja Itä-Euroopassa. Sen päätuotteita ovat kauppa- ja rakennusmaalit sekä puuteollisuusmaalit ja metalliteollisuusmaalit. Tikkurilan liikevaihto vuonna 2005 oli 458 miljoonaa euroa.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.