Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

Siljan kohtalo ratkesi - laivayhtiö siirtyy Tallinkin omistukseen

(Compiler News - 12.6.2006) AS Tallink Grupp on sopinut Oy Silja Ab:n osakekannan ostamisesta Sea Containers Ltd -yhtiöltä. Kauppahinta on 450 miljoonaa euroa sekä viisi miljoonaa Tallink Gruppin osaketta.

Kauppaan ei sisälly Helsingin ja Tallinnan välinen nopea SuperSeaCats-lauttaliikenne. Sea Containers jatkaa edelleen tämän linjayhteyden operointia.

Tallinkin, Superfastin ja Siljan alukset jatkuvan liikennöintiään entiseen tapaan. Vuoroihin ei tehdä aikataulumuutoksia ja kaikki tehdyt varaukset pysyvät voimassa. Myös kanta-asiakasedut säilyvät entisellään.

Fuusion tuloksena Tallinkista tulee Itämeren alueen markkinajohtaja sekä risteily- että vuoroliikenteessä. Siljan ostaminen toi Tallinkille kaivatun Suomen ja Ruotsin välisen lauttaliikenteen. Matkustajaliikenteen ohella Tallink vahvistaa nyt asemaansa myös alueen rahtiliikenteessä.

AS Tallink Gruppilla on kaupan jälkeen 15 alusta. Yhtiö kuljetti viime elokuussa päättyneellä tilikaudellaan 3,2 miljoonaa matkustajaa ja teki 260 miljoonan euron liikevaihdon. Yhtiön henkilöstömäärä nousee yli 2 600 työntekijän.

Silja operoi SeaWind mukaan lukien kuutta alusta Suomen ja Ruotsin välisillä reiteillä. Niiden yhteenlaskettu matkustajavolyymi on noin 3,4 miljoonaa matkustajaa. Tallinkille myydyn liiketoiminnan pro forma liikevaihto oli viime vuonna 380 miljoonaa euroa.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.