Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

TietoEnator ryhtyy hoitamaan ulkoistuspalveluita SEB Eesti Ühispankille

(Compiler News - 8.6.2006) TietoEnatorin Viron tytäryhtiö ja SEB Eesti Ühispank ovat sopineet lähitukipalveluiden ja -resurssien ulkoistamisesta. Ulkoistus koskee työasemien, pankkiautomaattien ja etäpankkipalveluiden tukipalveluita. Pankin lähitukipalveluiden yksiköstä 17 henkilöä siirtyy TietoEnator Support OÜ:n palvelukseen.

TietoEnator Support on TietoEnatorin tytäryhtiö, jonka äänistä ja osakkeista TietoEnator omistaa 60 prosenttia. Loput 40 prosenttia jakautuu tasan Hansapankin ja SEB Eesti Ühispankin kesken.

SEB-ryhmä on pohjoiseurooppalainen finanssialan konserni, jolla on 400 000 yritys- ja instituutioasiakasta sekä viisi miljoonaa yksityisasiakasta. Pankki toimii Pohjoismaissa, Baltian maissa, Saksassa, Puolassa ja Ukrainassa. Noin puolet SEB:n asiakkaista käyttää internetiä pankkiasioinnissaan.

TietoEnator on yksi Euroopan suurimmista tietotekniikan palveluyrityksistä ja se toimii myös koko Baltian alueella. TietoEnatorin ja Nordic Capitalin omistama Personec Oy avasi huhtikuussa Tallinnassa toimipisteen, joka tarjoaa peruspalkanlaskentapalveluita Personecin Virossa toimiville asiakkaille. Viime kesänä TietoEnator osti enemmistöosuuden latvialaisen IT Alisen osakkeista. Liettuassa TietoEnator on ollut vuodesta 2002 lähtien osakkaana kahdessa Lietuvos Telekomasin, nykyisen TEO LT:n tytäryhtiössä.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.