Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

Raisio korvaa Venäjän-vientiään paikallisella tuotannolla

(Compiler News - 7.6.2006) Raisio aikoo laajentaa elintarviketuotantoaan nopeasti kasvavilla Venäjän markkinoilla. Tätä varten Raisio on sopinut perustavansa OOO UK Zolotoi Kolos -yhtiön kanssa yhteisyrityksen, josta Raisio omistaa 75 prosenttia. Zolotoi Kolos kuuluu Tatfond Bankin yritysryhmään.

Perustettava yhteisyritys rakentaa kaurahiutaletehtaan Burundukiin Tatarstanin alueella. Alue tarjoaa raaka-ainepohjaa ja muun muassa Zolotoi Kolos harjoittaa siellä laajamittaista viljan jalostusta. Tehtaan kokonaisinvestoinnin arvioidaan olevan noin 15 miljoonaa euroa. Aikataulutavoitteena on, että tuotantolaitos valmistuisi vuoden 2007 aikana.

Kaurahiutalemarkkinan arvo Venäjän suurimmissa kaupungeissa on yli 100 miljoonaa euroa ja sen odotetaan kasvavan noin 10 prosenttia vuodessa. Raisiolla on tällä hetkellä Nordic-vientituotteidensa ansiosta noin kuuden prosentin osuus markkinasta.

Siirtymällä paikalliseen tuotantoon ja kasvattamalla sekä markkina-aluetta että tuoteportfoliota Raisio tavoittelee hiutalemyynnin ja markkinaosuuden tuntuvaa kasvua.

Burundukiin tehtävä investointi on jatkoa Raision strategian mukaiseen Venäjän liiketoiminnan laajentamiseen. Vuonna 2005 Raision Venäjän liikevaihto oli 31 miljoonaa euroa eli noin seitsemän prosenttia konsernin liikevaihdosta.

Raision omistama margariinitehdas toimii Istrassa lähellä Moskovaa ja yhteisyritys Scandic Feed suunnittelee parhaillaan rehutuotannon käynnistämistä Luoteis-Venäjällä. Lisäksi Raisiolla on elintarvikkeiden, rehujen ja maltaiden vientiä Suomesta Venäjälle.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.