Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

Finpro ja Tecnopolis yhteistyöhön innovaatiokeskuksen perustamiseksi Pietariin

(Compiler News - 25.5.2006) Finpron Pietarin vientikeskus ja Technopolis Oyj ovat aloittaneet Venäjällä yhteistyön, jonka tavoitteena on pohjustaa suomalaisen innovaatio- ja teknologiakeskuksen perustamista Pietariin. Suunniteltu keskus on osa Suomen kansainvälistä innovaatiokeskusverkostoa.

”Tämä yhteistyö merkitsee uuden toimialan ripeää käynnistymistä Suomen ja Venäjän välisessä kaupassa. Erityisesti suomalaisten teknologiayritysten kiinnostus nopeasti kehittyvään Venäjän teknologiateollisuuteen on viime aikoina kasvanut”, kertoo Finpron vientikeskuksen päällikkö Timo Koponen.

Valmistelua varten osapuolet ovat palkanneet yhteisen projektipäällikön, joka aloittaa tehtävässään kesäkuun alussa. Projektipäällikkö tulee kartoittamaan potentiaalisia venäläisiä teknologiayrityksiä ja sidosryhmiä sekä niiden kiinnostusta yhteistyöhön suomalaisten ja Technopoliksen kanssa.

Suomen innovaatiokeskusverkoston ensimmäinen toimipiste on jo aloittanut Kiinan Shanghaissa ja seuraavia kaavaillaan Kaliforniaan Yhdysvalloissa ja Pietariin Venäjällä. Technopolis toimii ulkomailla jo Baltiassa.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.