Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

Aker Yards luovutti Tallinkin suurlautan

(Compiler News - 18.4.2006) Tallinkin tilaama uusi suuri risteilyalus luovutettiin tiistaina Aker Yardsin Rauman telakalta. Noin 165 miljoonaa euroa maksanut MS Galaxy aloittaa toukokuussa säännöllisen risteilylauttaliikenteen Helsingin ja Tallinnan välillä. Samalla MS Romantika siirtyy liikennöimään Tukholma-Tallinna reitille sisaraluksensa Victoria I:n rinnalle.

Uudisrakennus on yksi Itämeren suurimmista risteilylautoista ja siihen mahtuu 2 800 matkustajaa. Aluksessa on 927 hyttiä, useita ravintoloita ja oleskelutiloja sekä moderni 450-paikkainen konferenssikeskus.

Galaxy on suunniteltu kuljettamaan matkustajien lisäksi henkilöautoja ja rahtiyksiköitä. Ajoneuvokansilla on lastitilaa 1 130 kaistametriä, eli runsas kilometri.

Aker Yardsin tilauskirjassa on luovutuksen jälkeen vielä kaksi Tallinkin tilaamaa alusta. Galaxylle valmistuu sisaralus Raumalta kesällä 2008 ja Helsingistä luovutetaan nopea matkustajalautta keväällä 2007. Tallinkin aiemmin Akerilta tilaamat risteilylautat Romantika ja Victoria valmistuivat keväällä 2002 ja 2004.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.