Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

Valvontaoperaatio paljasti rikollisuutta EU:n ja Venäjän välisessä kaupassa

(Compiler News - 12.4.2006) Itämeren maiden tulli- ja poliisiviranomaiset paljastivat viime joulukuussa kaksoislaskutukseen ja tuoteväärennöksiin liittyvää talousrikollisuutta ja tekivät samalla useita kymmeniä takavarikkoja.

Venäjällä paljastettiin Seaborne-valvontaoperaation aikana ja sen tuloksena yhteensä 62 kaksoislaskutustapausta, joista useimmissa oli kysymys elektroniikkalähetyksistä. Kaksoislaskutusten Venäjän valtiolle aiheuttamat veromenetykset olisivat olleet noin seitsemän miljoonan dollarin suuruiset. Summa saattaa edelleen nousta, koska kymmeniä kyseenalaisia kuljetuksia on edelleen viranomaisten selvitettävänä.

Operaatio Seabornessa takavarioitiin yhteensä yli 262 000 tuoteväärennöstä, joiden arvo on noin kaksi miljoonaa euroa, kertoo Suomen tullihallitus. Lisäksi valvontaiskun tuloksena takavarikoitiin savukkeita, lääkkeitä, dopingaineita, uhanalaisista luonnosvaraisista eläimistä ja kasveista saatuja tuotteita sekä väärennettyjä matkustusasiakirjoja.

Osallistujamaiden viranomaiset saivat samalla uutta tärkeätä tietoa talousrikollisuudesta ja talousrikollisista sekä käytetyistä kuljetusreiteistä. Operaation tuloksena saatiin myös ensimmäistä kertaa näyttöä siitä, että rikollisorganisaatiot pyrkivät muuttamaan kuljetusreittejä EU-alueelta Venäjälle sen mukaan, miten tiukoiksi ne arvioivat tarkastukset Venäjän naapurina olevissa EU-maissa. Kuljetuksia siirrellään Suomen, Baltian maiden ja Puolan välillä suurin kustannuksin ja epätarkoituksenmukaisesti, mikä viittaa siihen, ettei kyse ole normaalista liiketoiminnasta.

Seaborne-operaatioon osallistuivat Latvia, Liettua, Puola, Ruotsi, Saksa, Suomi, Tanska, Valko-Venäjä ja Viro. Yhteinen valvontaoperaatio toteutettiin alueen rikostorjuntaelimen BSTF:n alaisuudessa. Suomi toimii elimen puheenjohtajamaana tänä ja ensi vuonna.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.