Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

VR ja venäläinen Transcontainer yhteisvoimin idän konttiliikenteeseen

(Compiler News - 28.3.2006) VR Osakeyhtiö ja Venäjän rautateiden tytäryhtiö Transcontainer ovat tehneet aiesopimuksen yhteisyrityksen perustamisesta kesäkuun loppuun mennessä. Uuden yhtiön tarkoituksena on markkinoida konttikuljetuksia Venäjälle, muihin IVY-maihin ja Trans-Siperian radan kautta edelleen Kiinaan, Koreaan ja muihin Kaakkois-Aasian maihin.

Yhteisyrityksen perustaminen tehostaa käynnistysvaiheessa olevan Moskovan konttijunan markkinointia. Tavoitteena on aloittaa viikottainen yhteys Helsingin ja Moskovan välillä vielä tänä vuonna.

Transcontainer on Venäjän rautatieyhtiö OAO RZD:n konttikuljetuksista vastaava tytäryhtiö. Vastaperustetulla yhtiöllä on käytössään 47 terminaalia, 23 000 konttivaunua ja 48 000 konttia.

Viime vuonna Suomen ja Venäjän välisessä rautatieliikenteessä kontteja kuljetettiin yhteensä 125000 TEU-yksikköä. Konteista 80 prosenttia kulki Suomen ja Venäjän Kaukoidän välillä.

Ensi vuonna VR:llä ja Transcontainerilla on tarkoitus käynnistää nopea konttijunaliikenne myös Suomen ja Kiinan välillä. Matka Kiinaan taittuisi 14-16 vuorokaudessa, mikä on noin puolet merimatkan kestosta. Nykyisin konttireitti kulkee Trans-Siperian radan kautta Nahodkan satamaan, josta on laivayhteys Kiinaan.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.