Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

Tamro lisäsi tuntuvasti osuuttaan venäläisestä lääketukkurista

(Compiler News - 27.3.2006) Tamro on kasvattanut omistusosuutensa venäläisestä ZAO Rostasta 42,5 prosenttiin. Tamro omisti yhtiöstä ennestään 18 prosenttia. Osakekauppa edellyttää vielä Venäjän kilpailuviranomaisen hyväksynnän.

Rosta on kolmanneksi suurin Venäjällä tällä hetkellä toimivista seitsemästä lääketukkurista. Noin 400 miljoonan euron suuruista liikevaihtoa tekevä yhtiö työllistää 1 600 työntekijää kaikkiaan 25:ssä jakelukeskuksessaan. Keskusten verkko ulottuu Pietarista aina Vladivostokiin.

Venäjällä alan kasvupotentiaali on huomattava ja Tamro haluaa olla entistä vahvemmin mukana kehittämässä maan lääkehuoltoa. Venäjän lääkemarkkinat olivat viime vuonna käytettävissä olevien tilastojen ja Tamron omien arvioiden mukaan noin 4,5 miljardin euron suuruiset tukkuhinnoin mitattuna. Markkinat kasvoivat edellisvuotisesta 15-20 prosenttia

”Lääkemyynti Venäjällä on tukkuhinnoin mitattuna vain noin 23 euroa asukasta kohden, kun se Virossa on 91 euroa ja Suomessa 314 euroa”, Tamron konsernijohtaja Jo Langmoen kertoo.

Tamro-konserni on Pohjoismaiden johtava lääketukkukauppa, jolla on apteekkitoimintaa Norjassa, Liettuassa, Latviassa ja Virossa sekä vähemmistöosuuden kautta Venäjällä. Se kuuluu pan-eurooppalaiseen Phoenix-konserniin.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.