Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

Tallink osti kolme nopeakulkuista alusta ja aloittaa myös Saksan-liikenteen

(Compiler News - 22.3.2006) Tallink kasvattaa laivastonsa määrää ja lisää reittikohteita. AS Tallin Group allekirjoitti tiistaina kreikkalaisen Attica Holdings S.A. -yhtiön kanssa sopimuksen kolmen matkustaja- ja rahtiliikennettä palvelevan Ro-Pax-aluksen ostamisesta 310 miljoonan euron kokonaiskauppasummalla.

Kauppa vaatii vielä juridisia järjestelyjä ja Viron viranomaisten hyväksynnän. Tavoitteena on, että kauppa vahvistuisi lopullisesti huhtikuun aikana. Tällöin Tallink antaa tarkempia tietoja yritysjärjestelystä.

Uudet alukset aloittavat liikenteen Suomen ja Viron välillä sekä avaavat kokonaan uuden reittilinjan Virosta Saksaan. Ro-Pax-luokan alukset sopivat hyvin Tallinkin tarpeisiin, koska varustamo pyrkii vahvistamaan asemaansa myös rahtiliikenteessä.

Hankitut alukset ovat Superfast VII, Superfast VIII ja Superfast IX. Jäävahvistetut alukset on rakennettu vuosina 2001-2002 ja ne ovat yli 200 metrin pituisia. Jokainen niistä voi kuljettaa yli 700 matkustajaa ja niissä kaksi kilometriä kansitilaa autoja ja rahtia varten. Alusten nopeus on yli 30 solmua tunnissa, joten Viron ja Saksan välinen matka taittuu alle vuorokaudessa.

Tallink laajentaa huhtikuussa toimintaansa myös Latviassa, kun Riian ja Tukholman välinen reitti avataan säännölliselle liikenteelle.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.